האם אתם מהמרים?
שלחתם לסטודיו שאתם עובדים איתו בקשה לעיצוב מודעה. כתבתם לו בדיוק רב את המלל שצריך להופיע במודעה. הסטודיו החזיר לכם עיצוב שונה לחלוטין ממה שרציתם, ממה שדמיינתם, עיצוב שלא משדר כלל וכלל את המסר שרציתם להעביר.
אז למה זה קורה?
במילה אחת: בריף.
בקצת יותר מילים:
בעבודה מול סטודיו או מעצבים, לאופן בו הבקשה מועברת יש חשיבות מהותית והשלכה ישירה על התוצר העיצובי ועל התוצאות של הפרסום / הקמפיין. אין סיבה לשלוח בקשה ולהתפלל לטוב או להמר על התוצאה.
הבריף הוא למעשה פירוט הצרכים והדרישות של הלקוח שנועד לאפשר למעצב להבין את מטרת הפרסום, המסרים, הדגשים העיצוביים אם ישנם- ומכאן לעצב את העיצוב הטוב והמתאים ביותר למשימה.
מבנה הבריף משתנה מלקוח ללקוח ומסוג משימה אחד לאחר, אך ישנם כמה דברים בסיסיים שיש לשים לב אליהם כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר:
1. מה מטרת הפרסום – למשל: להשיג לידים / להישאר בתודעה של הלקוח / לקדם מוצר חדש. 2. מי קהל היעד? 3. באיזו פלטפורמה יפורסם הקמפיין? 4. מה המסר העיקרי שתרצו שיעבור ללקוח? 5. מה הסגנון העיצובי הנדרש? למשל: מאוייר / תמונה אמיתית / קליל / רציני / שמח. 6. במידה ומדובר בעיצוב שנלווה לפוסט במדיה חברתית- מה המלל של הפוסט? 7. מה המידות הנדרשות? 8. צירוף קבצים רלוונטים לעיצוב (לוגו, תמונה, פונט, אייקונים, לינקים וכו׳). 9. צירוף דוגמאות רלוונטיות אם ישנן. 10. מה הקריאה לפעולה?
יתכן וחלק מהדברים כבר ברורים למעצב מתוקף העבודה השוטפת איתכם, אבל ישנן נקודות שרצוי שתמיד יופיעו ואם יש משהו חשוב- שווה להגיד ולא להניח שהוא מובן מאליו.
ככל שהמעצב יכיר ויבין טוב יותר את הרקע והמטרות של הפרסום, כך העיצוב והפרסום יהיו מוצלחים יותר. בריף לא טוב, או היעדר בריף- יובילו לבזבוז זמן וכסף יקרים ולתוצאות לא מספקות של קמפיינים.
ביסוס ופיתוח של הבריף עשוי להיות מרתיע או להיראות חסר טעם, אולם ברגע שמבססים ומשתמשים בו הוא משרת ומוכיח עצמו שוב ושוב בעבודה השוטפת ובהצלחות הקמפיינים.
לסיכומו של עניין, הבריף מפרט למעשה שני דברים:
1. מה אתם רוצים להגיד?
2. איך אתם רוצים להגיד את זה?
הישארו ממוקדים, ענייניים, תמציתיים ככל הניתן ועקביים, ובכך תחסכו לעצמכם ולמעצבים הרבה תסכול וכאבי ראש ותגיעו לתוצאות מוצלחות יחד.
נשמח לשוחח ולבנות יחד איתכם את הבריף המושלם לעבודה שלכם מול הסטודיו, לטובת הצלחת המותג והעסק שלכם.